web analytics

Unt sau margarina

Unt sau margarina

O intrebare celebra in zilele noastre si nu doar la noi in tara, ambele reprezentand doua dintre alimentele de baza si care ne ofera o comoditate aparte in timpul prepararii alimentare. Cert este ca ambele nu sunt perfecte si au anumite dezavantaje, insa va trebui sa alegem ceea ce ne ofera cele mai multe avantaje. De aceea, haideti sa vedem daca ar trebui sa alegem unul sau margarina si pe care sa le consumam zilnic, asa cum faceam pana in acest moment.

Ce sa alegi: untul sau margarina?

Vom incepe cu untul, cel care acum doua sute de ani, era extrem de scump si de rar. Acesta, era consumat preponderent de boieri si de oamenii instariti din acea vreme. Acesta are la baza, laptele de vaca, reprezentand 80% grasimi, toate provenite din lapte. Ca si comparatie, laptele de vaca, este necesar intr-o cantitate mult mai mare pentru un kilogram de unt, numarul ajungand pana la 11. De aceea, este mult mai scump decat margarina, reprezentand un proces mai costisitor si putin mai lung, insa in mod clar, este cu mult mai sanatos.

Margarina, este solutia oamenilor saraci din trecut, deoarece nu toata lumea isi permitea sa isi cumpere unt zilnic. Desi are la baza doar produse vegetale, este considerata mult mai pericuoasa pentru organism ca si untul, in special datorita faptului ca procesul sau de creare provoaca o serie de efecte negative, si care pentru organism sunt foarte periculoase. In felul acesta, margarina reprezinta un motiv intemeiat prin care problemele de sanatate isi fac aparitia. Totusi, inca este cumparata de milioane de oameni si din pacate acestia nu isi dau seama de riscul la care se supun.

Acum ca ai vazut ambele produse prezentate mai sus, sper ca data viitoare vei face alegerea potrivita si te vei axa strict pe produsul care iti ofera o siguranta a sanatatii tale, aceasta alegere constand in unt.

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *