web analytics

Lopata pentru zapada – 5 recomandari pentru deszapezire

Vremea traditionalelor lopeti pentru zapada din otel dotate cu un simplu maner din lemn a trecut de foarte multa vreme iar in ultimul timp, fabricantii rivalizeaza in ingeniozitate pentru a furniza noi « instrumente » robuste si lejere in acelasi timp, care sa corespunda cel mai bine nevoilor mereu in evolutie si transformare ale consumatorilor.

Ce lopata vei alege pentru deszapazire?

Lopata traditionala. Este un model standard, cel mai usor de recunoscut. Aceasta are o cupa patrata si prezinta in general, o marime inferioara fata de celelalte modele de pe piata. Cupa poate sa fie dintr-un plastic mai tare sau din otel. Manerul poate sa fie si el din lemn sau din otel.

Rascheta pentru zapada. Este diferita fata de modelul standard, datorita formei sale mai dreptunghiulare. Lama este mai lunga, dar latimea mai fiabila decat a unei lopeti clasice pentru zapada. Este o fuziune intre o rascheta clasica si o lopata standard. Este destinata pentru ridicarea si impingerea zapezii, fiind la fel de robusta ca o lopata din otel, dar mai lejera decat aceasta.

Impingatorul zapada tip sanie. Este cel mai mare model de lopata pentru zapada prezent pe piata. Se poate recunoaste datorita cupei sale mari, care are la capat lamele din otel galvanizat. Poate indeparta cantitati mari de zapada si are un maner lung si rezistent pentru o manevrare usoara.

Lopata pentru zapada pliabiala. Daca esti mereu pe drumuri si iti doresti sa ai mereu o lopata pentru deszapezire cu tine, iata cea mai buna alegere. Un model polivalent, foarte de folos, usor de depozitat in portbagaj.

Lopata pentru zapada cu maner telescopic. Este interesanta pentru o folosire intensiva. Iti va permite ajustarea inaltimii lopetii in functie de nevoi.

Care sunt criteriile care determina calitatea unei lopeti pentru deszapzire?

Ergonomia. O lopata ergonomica va fi mai usor de ridicat sau de impins. O vei recunoaste dupa manerul sau putin curbat.

Pe langa ergonomie, este foarte importanta si inaltimea manerului. Nu ar trebui sa fie mai inalta decat inaltimea umerilor tai pentru a o putea folosi si manevra usor.

Materialul este la fel de important. O lopata pentru zapada ar trebui sa fie robusta dar suficient de lejera pentru a putea fi manevrata fara dificultate.

Iar manerul in forma de D este cel mai usor de folosit.

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *