web analytics

Frigidere care consuma putin pentru mai multe economii

Oricine isi doreste aparate electromenajere performante si adaptate, cu un consum redus de energie. Frigiderul este un aparat care ramane in activitate 24/24, 7 zile din 7. Pentru a te asigura de faptul ca alegi un frigider care consuma putin pentru a face mai multe economii trebuie sa tii cont de criteriile de mai jos.

Alege un frigider dintr-o clasa energetica buna. Eticheta energetica este obligatorie pentru numeroase aparate electrocasnice printre care si frigiderul. Aceasta eticheta  merge de la G la A+++. Un frigider din clasa energetica A+++ va consuma cu aproximativ 20-50% mai putina energie decat un aparat din clasa A+.

Dimensiune, inaltime, marime. Un frigider de 100-150 de litri este ideal pentru o persoana singura. In schimb, un frigider cu o capacitate de 25-350 de litri  va raspunde in mod eficient cerintelor si nevoilor unei familii compuse din 3-4 membri. Cu alte cuvinte, pentru a nu risipi energie alege un frigider in functie de numarul membrilor familiei. Calculeaza in jur de 40-50 de litri pe persoana pentru a determina capacitatea exacta.

Clasa climatica. Clasa climatica a frigiderului se regaseste pe placuta de identificare si ofera informatii pretioase cu privire la temperatura ambientala la care ar trebui sa functioneze aparatul respectiv. In acest sens, trebuie sa tii cont de locul in care vei pozitiona frigiderul si care este temperatura ambientala din acel loc asta deoarece nu toate aparatele frigorifice sunt potrivite tuturor temperaturilor.

Tine cont de faptul ca faptul ca nu consuma mult nu trebuie sa fie principalul criteriu pentru care se alege un frigider. Va trebui sa tii cont si de anumite aspecte tehnice precum tehnologiile cu care este dotat. Alege un frigider dotat cu tehnologia No Frost sau cu o tehnologie care nu permite formarea de gheata. Sau un frigider care este dotat cu functia de dezghetare automata.

Compartimentele frigiderului sunt si ele importante. Un frigider economic si bun ar trebui sa aiba un compartiment special pentru fructe si legume dar si unul pentru branzeturi sau alte compartimente de genul acesta. Nu uita ca exista in momentul actual pe piata frigidere dotate cu functie eco.

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *