web analytics

De ce este speciala vitamina B12

De ce este speciala vitamina B12

In ultimii ani de zile, cercetatorii au facut diferite teste si studii special pentru a afla care sunt vitaminele si mineralele care ne sunt necesare pentru o buna dezvoltare si fara de care viata ar avea probleme. Astfel, vitmaina B12 sau cobalamina, face parte din aceasta lista, ea fiind o varianta foarte buna prin care putem inlocui multe alte elemente de care organismul are nevoie pentru o functionare mai buna si fara probleme de sanatate.

Beneficiile vitaminei B12

Cele mai multe roluri pe care vitamina B12 le are, intervin asupra celulelor, cele care au cel mai mult nevoie de ajutor. Practic, celulele rosii, indiferent de cantitate nu se pot forma, fara aceasta vitamina, insa marea problema intervine in momentul in care nu ii oferim organismului alimentele din care si le poate procura. Asa ca, indiferent de dieta pe care o respecti, incearca sa te asiguri ca beneficiezi de acest nutrient, asta daca vrei ca sanatatea ta sa nu aiba nici un fel de probleme.

Sursele, pot fi diferite, insa cele mai importante sunt produsele animale, indiferent de tipul lor. De la carne si pana la lapte si oua, toate acestea au o cantitate insemnata de vitamina B12, foarte multi nutritinisti punand accentul pe aceste alimente. Si chiar daca nu le poti consuma in timpul altui regim, va trebui ca in pauza, sa o faci, aportul lor fiind unul foarte benefic, ceea ce insufla foarte multa incredere specialistilor din domeniu.

Cel mai simplu, poti sa iti dai seama ca ai un deficit de cobalamina prin cateva aspecte ale sanatatii tale. Lipsa energiei din viata de zi cu zi, amorteala de la nivelul mainilor si picioarelor in special atunci cand apare la degete, dificultati de memorare lucruri banale, toate acestea fiind cele cateva semne importante care apar prima data datorita acestei deficiente, iar cu alimentele de mai sus, vei putea scapa de aceasta problema foarte usor si rapid.

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *