web analytics

Cuptoare cu microunde performante – cum sa alegi unul

Cuptorul cu microunde a devenit un aparat indispensabil din bucatarie. Nu doar vine sa completeze o bucatarie traditionala si polivalenta ci flexibilitatea sa confera serenitate si incredere utilizatorului. Cuptoarele cu microunde clasice permit decongelerea alimentelor si incalzirea acestora insa cele mai performante fac mult mai mult – prepara mancarea conform unui mod bine stabilit, la aburi sau la grill de exemplu. Un cuptor cu microunde performant este un must, nu trebuie sa lipseasca din bucatarie. Insa, trebuie sa stii cum sa il alegi pe cel mai potrivit.

Capacitatea cuptorului cu microunde. Capacitatea unui cuptor cu microunde se exprima in litri. Interesul unui cuptor cu microunde performant este acela ca utilizatorul sa poata pune vase mai voluminoase. De aceea, va recomandam un aparat ce dispune de o cuva suficient de inalta. Daca ai obiceiul sa dezgheti o bucata mai mare de carne sau sa incalzesti un peste, o capacitate mare este esentiala. Cele mai performante cuptoare cu microunde au o capacitate de 20-25 de litri.

Puterea cuptorului cu microunde. Puterea cuptorului cu microunde se exprima in watt. Acest lucru permite evaluarea performantei de gatire, este extrem de importanta. Cu cat puterea cuptorului cu microunde este mai importanta, cu atat gatirea alimentelor se va face mai rapid, mai omogen si mai fiabil. Va recomandam sa alegeti un aparat cu minim 750 watt. In cazul unui cuptor cu microunde cu grill, puterea recomandata este de 1000w.

Programarea cuptorului cu microunde. Regasim trei mari categorii de programare pentru cuptoarele cu microunde. Programare mecanica, programare electromecanica care combina simplitatea si precizia si cel mai eficient mod de programare este modul de programare electronica. In acest caz, optiunile sunt numeroase si si complexe, putand merge de la o simpla dezghetare la gatire uniforma la grill, fara sa uitam de functia de memorare.

Functii utile pentru un cuptor cu microunde. Cele mai performante cuptoare cu microunde ofera functii avansate si utile totodata :

  • Gatire cu aburi – persoanele care vor sa manance cat mai sanatos trebuie sa aleaga un cuptor cu microunde ce are functia de gatire cu aburi deoarece acest procedeu pastreaza vitaminele, nutrientii si gustul natural. Insa aceste modele sunt destul de rare.
  • Grill – unele cuptoare cu microunde dispun de un grilaj pe care se poate aseza mancarea. Se poate face o pizza sau se poate obtine o mancare mai crocanta.
  • Dezghetare – o functie utila daca uiti sa scoti carnea la timp din congelator.
  • Timer – cele mai performante cuptoare cu microunde au un timer electronic care iti permite sa stii cat mai dureaza pana cand mancarea este gata preparata.

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *