web analytics

Cum trebuie sa intretinem o lenjerie de pat?

Cum trebuie sa intretinem o lenjerie de pat?

Intretinand asa cum trebuie o lenjerie de pat te vei bucura de o lenjerie frumoasa, aspectuoasa, placuta la atingere si longeviva. O lenjerie de pat impecabila, parfumata si plina de prospetime este cea care garanteaza un somn odihnitor de calitate. Dar cum trebuie sa intretinem o lenjerie de pat?

Inainte de prima utilizare. Se recomanda ca o lenjerie noua de pat sa se spele la 30 de grade Celsius cu putin detergent si un pahar de otet. Tesatura este apretata dupa ce a fost imprimata sau pictata deci nu este foarte sanatoasa fara aceasta precautie. La prima spalare vei elimina astfel orice tip de colorant ramas si vei evita orice risc de migrare a culorii.

Spalarea lenjeriei de pat. Temperatura. Cel mai adesea, pe eticheta lenjeriei de pat se recomanda ca aceasta sa se spele la 60 de grade. Dar pentru a o pastra in cele mai bune conditii, daca aceasta nu este foarte murdara sau daca este in nuante inchise, cel mai bine ar fi ca aceasta sa se spele la 40 de grade, pe un program pentru haine din bumbac.

Detergentul. Cel mai bine ar fi sa privilegiezi un detergent lichid pentru intretinerea lenjeriei de pat. Detergentul sub forma de pudra nu se dizolva la temperaturi mai joase si poate lasa urme albe pe lenjeria de pat. Daca ai o lenjerie de pat in nuante de alb si vrei ca aceasta sa fie mai luminoasa sau mai stralucitoare, poti folosi un detergent pe baza de azuranti optici.

Alte sfaturi cu privire la spalarea lenjeriei de pat:

  • daca lenjeria de pat este colorata si mai are si nuante de alb, cel mai bine ar fi sa folosesti si servetele speciale pentru captarea culorii.
  • pentru a pastra culoarea lenjeriei de pat intacta, cel mai bine ar fi sa o speli pe dos.
  • cel mai bine ar fi sa speli toate piesele lenjeriei de pat impreuna pentru ca acestea sa aiba acelasi aspect odata cu trecerea timpului.

Uscarea lenjeriei de pat. Nu se recomanda folosirea uscatorului deoarece acesta poate deteriora sau inaspri materialul. Cel mai bine ar fi sa o intinzi pe sarma la aer curat, pentru a oxigena cat mai bine materialul si pentru a veni cu un plus de prospetime. Nu uita sa o intorci pe dos pentru ca soarele sa nu decoloreze materialul.

Calcarea lenjeriei de pat. incearca sa calci lenjeria de pat cat inca mai este umeda. Vei vedea ca procesul este mult mai usor. Daca lenjeria de pat este brodata, intoarce-o pe dos. Iar daca vrei sa parfumezi putin lenjeria de pat, poti folosi uleiuri esentiale pe care le poti adauga in rezervorul pentru aburi.

Lenjeria de satin sau de matase trebuie sa se spele cu mana cu un detergent pentru rufe delicate si sa se clateasca cu apa cu otet sau cu zahar.

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *