web analytics

Cum se alege un mojar cu pistil bun?

Foarte util in bucatarie pentru condimentele proaspete, dar si pentru zdrobirea altor alimente, un mojar cu pistil este in acelasi timp, un obiect de decor minunat de lasat pe blatul de la bucatarie. Numeroase modele sunt disponibile pe piata, de la lemn, marmura, granit, ceramica sau chiar fonta.

Cum se alege deci un mojar cu pistil bun? In primul rand, ar trebui sa alegi un produs de cea mai buna calitate, care sa fie usor de manevrat si de luat in mana. Si mai bine daca se curata usor. Dar si materialul din care este facut este la fel de important.

Cel mai vechi instrument folosit in bucatarie, mojarul cu pistil, prezinta avantajul de a putea fi folosit la o multime de texturi.

Primul lucru de care sa tii cont atunci cand il achizitionezi- materialul din care este facut. Un mojar cu pistil bun nu ar trebuie sa fie foarte dur, dar nu ar trebui sa fie nici aderent. Cel din ceramica este foarte eficient pentru a zdrobi foarte fin condimentele. Dar acesta este mai fragil si mai dificil de intretinut. Mojarele din lemn sunt astfel mai robuste dar si mai poroase la interior. Din acest motiv, se pot pata mai usor. Iar uneori, parfumul preparatelor ramane lipit pe pereti.

Atunci cand vrei sa prepari o mancare mai exotica, alege un mojar cu pistil din piatra, pentru a obtine cele mai fine texturi. Cel din inox este foarte popular deoarece este igienic si destul de usor de folosit.

Mojarul din fonta este mai greu si mai mare, dar este foarte rezistent in acelasi timp atunci cand este intretinut asa cum trebuie.

Marimea mojarului depinde foarte mult de alimentele pe care le prepari si de ingredientele pe care ai obiceiul sa le folosesti in bucatarie. Pentru mirodenii, un mojar cu pistil mic va fi de ajuns. Dar daca vrei sa prepari o reteta pentru mai multe persoane, ai nevoie de un mojar mai mare. Cel mai mare este ideal pentru sosuri si alte alimente pe care iti doresti sa le zdrobesti iar cele mai mici sau de dimensiuni modeste iti va permite sa zdrobesti doar usturoiul. Incearca sa gasesti insa calea de mijloc, adica unul incapator.

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *