web analytics

Cum se alege o pilota buna – sfaturi si recomandari

Sa dormi bine, este un lucru foarte important. Si pentru asta, te gandesti mai intai sa iti alegi cel mai bun pat, cea mai buna saltea sau perne… dar alegerea unei pilote bune este un lucru la fel de important.

Pentru a te bucura de cel mai bun somn reparator, este esential deci sa iti alegi cea mai buna pilota, nici prea racoroasa, nici prea calduroasa.

Dar ce grosime ar trebui sa aiba aceasta? Ce fibre sa contina? Naturale sau sintetice? Ce marime sa aiba sau ce proprietati termice? Un lucru e sigur. Nu e foarte usor sa alegi o pilota buna, care sa corespunda nevoilor.

Marimea. Este prima etapa importanta si poate cea mai usoara. Trebuie intai sa stii carui tip de pat ii este destinata pilota. Mai trebuie sa tii cont si de comportamentul tau. Te misti mult noaptea? Jumatatea ta are tendinta sa iti « fure » salteaua? In acest caz, ar trebui sa alegi o pilota care sa fie mai mare decat salteaua. Deci poti alege de exemplu, o pilota de 180X200/200 daca ai o saltea de 140X190.

Caldura. O pilota buna trebuie sa se aleaga si in functie de incaperea in care dormi- mai calduroasa sau mai racoroasa, dar si in functie de tine. Esti un gen mai friguros sau nu?

Astfel ca poti alege o pilota de primavara sau una de iarna, cu un indice care merge de la 1 pana la 6 chiar.

Pilotele din fibre naturale sunt calduroase, lejere si ofera cel mai bun confort termic. In plus, nu te vor lasa sa transpiri noaptea.

Matasea este un  material nobil foarte moale si rezistent care ofera un confort termic important. Vine cu o senzatie de confort si de moliciune incomparabile dar si cu o extraordinara senzatie de lejeritate.

Bambusul prezinta avantajul de a absorbi in intregime umiditatea, de a neutraliza mirosurile si de a avea cele mai bune proprietati antibacteriene.

Pilotele cu umplutura sintetica sunt lejere si au un indice important de izolare termica. Se pot intretine foarte usor si au proprietati antialergice.

Intretinerea pilotei. Cea mai buna intrebare- cum se poate spala pilota? Se poate pune sau nu in masina? Are nevoie de o curatare profesionista?

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *