web analytics

Cum sa alegi cea mai buna perna pentru un somn odihnitor

Te trezesti in fiecare dimineata cu ciudata senzatie ca nu te-ai odihnit deloc? Vinovata s-ar putea ascunde chiar sub ceafa ta. Asta deoarece perna nu serveste doar la sustinere, ci este si cea care garanteaza un somn odihnitor si de calitate.

Un sfert din viata ni-l petrecem dormind. Dar conform studiilor, o persoana din zece sufera din cauza problemelor legate de somn. Deci alegerea unei perne de calitate este un lucru esential atunci cand vrei sa te odihnesti foarte bine noaptea.

Cum sa alegi cea mai buna perna pentru un somn odihnitor- regula de baza. Pozitia in care dormi de obicei, este determinanta pentru a alege asa cum trebuie cea mai buna perna. O perna care nu este deloc adaptata poate sa provoace dureri cervicale sau migrene la trezire. Regula de baza este urmatoarea- atunci cand stai cu capul pe perna, aceasta ar trebui sa se afle in prelungirea coloanei vertebrale, pentru a nu crea nicio tensiune cervicala sau dorsala. Daca ai obiceiul sa dormi pe o parte, poti alege un model mai gros, incepand cu 9 cm. Dar daca dormi mai mult pe spate sau pe burta, alege o perna mai fina, in jur de 5 cm.

Confortul. Atunci cand vrei sa alegi cea mai buna perna, trebuie sa tii cont si de indicele sau de confort. Astfel ca putem distinge:

Un confort ferm. Pernele ferme sunt cele care vor sustine ceafa si capul foarte bine. Se potrivesc celor care dorm pe spate.

Un confort mediu. Aceste perne sustin bine capul si ceafa si garanteaza un plus de suplete. Ideal pentru cei care dorm pe spate sau intr-o parte.

Un confort moale. Pentru un conofort optim, pernele moi sunt adecvate celor care dorm pe burta.

Un confort ergonomic. Aceste perne sunt ideale pentru a sustine in mod perfect gatul si spatele si pentru a permite muschilor sa se relaxeze complet. Se potrivesc celor care dorm pe spate sau intr-o parte.

Umplutura. Poti alege perne care sunt umplute cu pene sau perne care au o umplutura sintetica. Penele sunt cele care vor garanta o perna mai ferma.

Cand ar trebui sa schimbi perna? O perna ar trebui sa se schimbe o data la doi- trei ani. Uzura sa depinde de umplutura dar si de utilizare sa.

Alegerea unei perne depinde de forma sa, de fermitatea sa, de pozitia noastra de somn, de durerile proprii fiecaruia dintre noi dar mai ales de confortul dorit pentru cele mai odihnitoare nopti. Este deci o alegere foarte personala.

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro
Tags:

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *