web analytics

Cum gatim quinoa ?

Cum gatim quinoa ?

Quinoa este una din cele mai celebre cereale de pe piata si care din ce in ce mai mult prinde teren si inclouieste cerealele din magazine. Sunt foarte sigur ca acest lucru este datorat beneficiilor sale, printre care gustul si nivelul sau de proteina fiind cele mai cunoscute beneficii ale sale. Din aceasta cauza, ar trebui sa stii cum sa gatesti quinoa dar in asa fel incat sa beneficiezi la maxim de ceea ce ne ofera.

Sfaturi pentru a gati quinoa cat mai simplu si usor

La iceput, trebuie sa speli cat mai bine aproximativ 100 grame de quinoa si dupa care sa o pui intr-o ceasca special pentru a fi strecurata. In continuare cu ajutorul apei reci, strecoara intreaga cantitate de cereale timp de maxim cateva minute, deoarece nu este nevoie de mai mult timp pentru a dedica acestui pas. In continuare, trebuie sa ai o tigaie din teflon si cu ajutorul caruia sa prajesti quinoa.

Va trebui sa pui putin ulei, de preferat de masline, si cand se afla la o temeratura destul de mare sa pui cerealele acolo cu scopul de a se praji. Nu iti va lua mai mult de cateva minute, deoarece apa va disparea foarte usor si pentru ca uleiul este aproape incins, totul va fi foarte rapid si sigur. Dupa asta, este necesar sa adaugi aproximativ 300 grame de apa si care se amesteca cu quinoa pentru a se fierbe, timp de 10/15 minute, preferabil ca focul sa fie la o temeratura medie.

Desi o sa vezi ca ultimul pas consta doar in lasarea la racit timp de cateva minute, asigura-te ca l-ai respectat, gustul fiind influentat de acest lucru. Dupa care, luand capacul jos vei putea sa incepi sa gusti din cerealele pe care tocmai le-ai gatit si de ce nu, sa iti pregatesti intregul mic dejun.

 

 

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *