web analytics

Cum alegi lenjeria de pat perfecta pentru un somn linistit

Dormitorul reprezinta locul unic unde te poti bucura de calm si de seninatate pentru a putea beneficia din plin de un somn reparator. Din aceste motive, decorul dormitorului trebuie sa fie odihnitor iar lenjeria de pat cea care ofera confortul si bunastarea necesare.

Daca vei avea grija sa alegi lenjeria de pat perfecta, inseamna ca ii apreciezi foarte mult valoarea.

Alege fibra potrivita. Fiba naturala cea mai confortabila este bumbacul pur datorita calitatilor sale atunci cnad vine vorba despre absorbtie sau izolare. Bumbacul este cel care respira si care ofera cea mai moale si mai confortabila lenjerie de pat.

Fibrele sintetice sunt cele din poliester, din acrilic sau satin care sunt cele mai confortabile in noptile reci de iarna.

Fibrele mixte. Pentru a cumula confortul si durabilitatea, poti miza pe o lenjerie  de pat din bumbac si fibre sintetice.

Oricare ar fi materialul pe care il alegi pentru lenjerie, important este ca acesta sa se adapteze anotimpurilor si schimbarilor de temperatura.

Densitatea lenjeriei de pat. 200, 300, 400…. de aici incep lenjeriile de pat de calitate. Cu cat densitatea este mai ridicata, cu atat este mai rezistenta si mai moale.

Ai grija ca cearsaful lenjeriei sa aiba aceeasi dimensiune cu salteaua. Sau mai bine ar si sa fie mai lat decat mai lung.

Intretinere. Se recomanda sa se schimbe lenjeria de pat o data la doua saptamani. Noaptea corpul elimina multa apa, favorizand dezvoltarea de acarieni. Aerisirea este deci necesara dar insuficienta pentru a limita dezvoltarea lor.

Stilul lenjeriei de pat este si el foarte important si depinde in mare parte de decorul dormitorului. Daca ai la ferestre perdele sau draperii cu motive sau daca ai tapet pe pereti, alege in acest caz o lenjerie uni sau intr-o culoare neutra. Dar daca din contra, dormitorul are nuante sau motive mai neutre, poti incerca sa iti permiti un plus de originalitate sau  de culoare.

Tine cont si de buget. Nu intra in panica. Pentru o lenjerie de calitate si foarte frumoasa, nu va trebui sa iti faci o gaura enorma in buget.

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *