web analytics

Cum aleg cel mai bun ondulator de par ?

Ondulatorul de par este unealta ideala de coafare care iti ofera rapid si usor buclele mult visate. Buclele vor fi mereu la moda, reprezinta o tendinta permanenta. Ondulatorul de par este un produs apreciat de toate doamnele si domnisoarele care isi doresc sa obtina un look sic si glamour.

Buclele sunt glamour si senzuale, pot fi adoptate in orice situatie, la orice eveniment. In functie de morfologia fetei, aceste onduleuri ne permit sa ne punem in valoare frumusetea, feminitatea si senzualitatea. Realizarea buclelor este posibila cu ajutorul mai multor tipuri de aparate insa ondulatorul este cel mai potrivit dar si cel mai eficient. Este rapid si rezultatele sunt imediate.

Efectul caldurii este cel care transforma structura parului in aceste bucle si onduleuri sublime. Iata de ce aspecte trebuie sa tii cont in momentul in care ai in vedere achizitionarea unui ondulator.

Tubul din metal al ondulatorului de par poate avea un diametru cuprins intre 13-38mm, chiar mai mare, in cazul ondulatoarelor special concepute pentru parul foarte lung, care are nevoie de bucle frumoase si naturale. Alegerea marimii tubului este importanta deoarece aceasta este cea care garanteaza calitatea buclelor si onduleurilor in functie de lungimea parului. Cu cat tubul este mai mic cu atat buclele vor fi mai stranse. Un ondulator conic este ideal pentru femeile cu par lung.

Fiecare ondulator in parte este dotat cu mai multe nivele de temperatura care permit folosirea adecvata a aparatului. Aceasta temperatura variaza intre 120-230 de grade maxim. Buclele mai mici au nevoie de o temperatura ridicata pentru a tine mai mult. Un par fin are nevoie de o temperatura de 160 de grade in timp ce in cazul unui par mai des temperatura ideala este de 180 de grade. Temperatura situata intre 150-170 de grade este perfecta pentru buclele suple. Acest nivel de temperatura este important in masura in care permite folosirea universala a aparatului. Ondulatoarele care detin un singur nivel de temperatura risca sa deterioreze si sa arda parul.

Prea multa caldura nu este buna pentru par. Motiv pentru care invelisul tubului care intra in contact direct cu suvitele de par trebuie sa fie conceput dintr-un material care favorizeaza protectia parului. Cele din ceramica sunt cele mai folosite. O alegere care se explica prin proprietatile acestui material. Ceramica este interesanta deoarece confera o suprafata de incalzire neteda care impiedica lipirea suvitelor de par pe tub.

Invelisul ceramic confera o repartizare omogena a caldurii, ondulatorul se incalzeste rapid ceea ce permite folosirea sa din momentul in care este pus sub tensiune electrica. Ondulatoarele cu tuburi din ceramica ofera un maxim de protectie. Invelisul din turmalina este mai neted, se incalzeste mai uniform decat cel clasic, din metal.

Fiecare aparat poseda propriul sau timp de incalzire. Acesta poate merge de la cateva secunde la cateva minute. Totul depinde de performantele si calitatea ondulatorului. Modelele considerate cele mai rapide se pot recunoaste imediat prin prezenta unei manusi termorezistente care o protejeaza pe utilizatoare de eventualele arsuri.

Din punct de vedere tehnic, performanta si eficienta determina gama de apartenenta a aparatului. Din motive practice, fiecare ondulator de par in parte este insotit de accesorii care se pot folosi pentru a varia stilurile si tipurile de bucle in functie de preferinte. Pentru a proteja sanatatea parului sub efectul caldurii ondulatorul de par trebuie ales cu grija. Gama destinata profesionistilor este ideala deoarece nu deterioreaza, nu usuca parul. Remington si Babyliss fac parte din marcile profesionale de pe piata.

Profesionistii si amatorii pot alege dintr-un ondulator de par ionic sau un ondulator de par cu aburi. Tehnologia ionica este extrem de prezenta in uneltele de coafat precum ondulatorul, placa de indreptat parul si chiar uscatorul de par. Ionii negativi emisi de un astfel de aparat intra in contact cu ionii negativi continuti de podoaba capilara si suprima electricitatea statica, avand drept rezultat bucle stralucitoare si fine. Ondulatoarele de par ionice sunt recomandate pentru parul des, oferind un rezultat mai bun.

Ondulatoarele de par cu aburi protejeaza si hidrateaza parul, fac parul mai maleabil deoarece emit jeturi de aburi pentru a face suvitele de par mai suple si pentru a le hrani in timpul trecerii pe par.

Alegerea ondulatorului se poate face in functie de lungimea parului. Ondulatoarele de par cu diametru gros, de 38 de mm sunt folosite pentru a obtine un efect de valuri pe parul lung. O coafura de zi ideala. In cazul parului mediu si lung, onduleurile simple si buclele naturale sunt cele mai apreciate. Pentru asta, ai nevoie de un ondulator cu un diametru de 25-26mm.

Un ondulator bun trebuie sa fie echipat si cu o serie de masuri si accesorii destinate sigurantei utilizatorilor. Majoritatea ondulatoarelor vin cu manusi de protectie, cu oprire automata dupa o ora de neutilizare, cu capete reci sau suporti pentru ondulator. Nivelul de confort, masurile de siguranta, setarile de temperatura si invelisul tubului sunt principalele criterii de care trebuie sa tii cont in alegerea unui ondulator de par .

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *