web analytics

Cum aleg cea mai buna cuvertura pentru pat

Cea mai buna cuvertura pentru pat – cum se alege

Pentru cele mai senine nopti, mereu la temperatura potrivita, este esential sa alegi mereu temperatura potrivita. Si nimic nu se compara cu o cuvertura moale si calduroase pentru a dormi mai ceva ca un bebe.

Cum se alege insa cea mai buna cuvertura pentru pat? care sunt criteriile de care sa tii cont?

Dimensiunile. Daca vrei sa te simti in largul tau si daca vrei sa incadrezi asa cum trebuie cuvertura ta, cel mai bine ar fi ca aceasta sa depaseasca cu 40 de cm salteaua.

Confortul termic. Aceasta este determinat de gramaj, adica de greutatea cuverturii, pe metru patrat, adica in general, de la 130 la 800 grame/m2. Cu cat cifra este mai importanta, cu atat cuvertura va fi mai calduroasa. Acesta ar trebui sa fie la fel ca si caldura naturala a corpului tau sa sa fie mentinuta la acelasi nivel in orice sezon.

Confortul fiziologic. Aici este vorba despre capacitatea cuverturii de a trata si elimina excesul de umiditate.

Tratamentele specifice. Unele cuverturi primesc tratamente specifice antiacarieni sau antibacteriene. Un plus atunci cand vrei sa ai grija de sanatatea ta. Unele cuverturi din acrilic sunt tratate si ele contra uzurii. Un lucru indispensabil atunci cad vrei ca aceasta sa se pastreze ca noua in ciuda spalarilor repetate.

Materialul cuverturii. Cuverturile se fabrica din materiale naturale sau sintetice. Caracteristicile lor te vor orienta in alegerea pe care o vei face.

Cuvertura din bumbac. Un material natural prin excelenta, bumbacul este foarte des folosit in fabricarea de cuverturi deoarece este lejer si usor de intetinut,

Cuvertura din lana. Este ideala pentru iarna datorita caldurii exceptionale pe care o procura.

Cuvertura din materiale sintetice are drept principala caracteristica lejeritatea sa.

Si deoarece cuvertura este parte integranta a decorului dormitorului tau, aceasta ar atrebuie sa fie armonizata cu acesta. astfel ca,  o cuvertura pentru pat satinata va veni cu un plus de feminitate pentru dormitorul tau.

Pentru un dormitor mai rustic, alege o cuvertura din textile usor matlasate sau brodate. Una cu ciucuri sau una crosetata si foarte colorata se va incadra perfect unui dormitor cu o ambianta retro.

Cum se intretina cuvertura? Cel mai bine ar fi sa respecti indicatiile de spalare si de uscare specificate de catre fabricant, unele cuverturi nu se pot spala in masina deci necesita o curatare profesionista.

 

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *