web analytics

Cele mai bune port bebe pentru parinti

Alegerea unui port bebe se dovedeste a fi o adevarata provocare pentru parinti deoarece nou-nascutii si copiii de peste un an care stau in port bebe au nevoi diferite. Daca un nou-nascut prefera sa se lipeasca de pieptul mamei, un copil mai mare va prefera sa isi miste picioarele, sa se intinda si sa admire peisajul care il inconjoara. Iata cateva informatii pentru a sti cum sa alegi cel mai bun port bebe in functie de nevoile tale.

Tipul

Exista mai multe modele printre care cele mai cunoscute sunt slingul, wrapul, SSC-ul, marsupiul si portbebe landou.

Confort pentru bebelus si pentru purtator

Daca port bebe-ul nu este confortabil, atunci pozitia copilului nu va fi una corecta ceea ce nu este bine pentru dezvoltarea sa musculara. In plus, daca nu sta confortabil, bebelusul va deveni agitat, nu va sta intr-o pozitie in care nu se simte bine. SSC-ul este considerat cel mai comod la drumuri lungi. Capul bebelusului trebuie sustinut cat mai bine. Si pentru purtator este la fel de primordial confortul. Acesta trebuie sa sustina coloana purtatorului, fara sa puna presiune doar pe umeri. Ergonomia unui port bebe este esentiala. Un port bebe bun trebuie sa sustina coloana bebelusului in forma de C si sa ii pastreze pozitia fiziologica, cu genunchii mai sus decat funduletul.

Inaltime si varsta

Un port bebe se alege si in functie de varsta si inaltimea bebelusului dar trebuie, in acelasi timp, sa se tina cont si de morfologia parintilor. Modelul hamac este perfect pentru sugar pana la trei luni insa, pe masura ce creste, nevoile sale se schimba si vei avea nevoie de un model in care se va putea misca in voie. Cea mai buna alternativa este wrapul elastic.

Materialul

Materialul va influenta confortul bebelusului si al purtatorului. Modelul ideal ar trebui sa aiba o dublura din bumbac, acest material fiind unul care lasa pielea sa respire si este hipoalergenic. Partea exterioara poate fi din poliester sau nylon.

Respectul normelor de securitate

Inainte de cumparare, trebuie sa verifici daca un port bebe respecta normele de securitate.

Sistemul de prindere

Acesta variaza in functie de model. La modelele mai traditionale, capetele textile se leaga insa exista modele prevazute cu catarame ajustabile care se inchid sau deschid cu o singura miscare.

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *