web analytics

Cele mai bune inaltatoare auto pentru copii

Parintii care sunt interesati de tot ce tine de siguranta copilului si pentru care aceasta primeaza mai mult decat orice, mai ales atunci cand merg cu masina mai des, stiu foarte bine un lucru. Chiar si pe un traseu mai scurt, un copil ar trebui sa fie pus intr-un scaun sau un inalatator auto, care sa fie adaptate varstei sale, greutatii si inaltimii sale. Iar inaltatorul auto este cel mai bun dispozitiv atunci cand copilul a crescut si nu mai incape in scoica sau in scaun.

Inaltatorul auto este cea mai buna idee atunci cand vrei sa pozitionezi asa cum trebuie centura de siguranta, in mijlocul claviculei si exact deasupra coapselor. Care sunt lucrurile de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi cele mai bune inaltatoare auto pentru copii?

Inaltatoarele auto sunt repartizate in mai multe grupe- Gr 2/3 pentru copiii intre 15-36 de kg si Gr 1/2/3 pentru copii intre 9 si 36 de kg. Trebuie deci sa verifici greutatea maxima acceptata, pentru a sti pana la ce varsta si greutate vei putea folosi inaltatorul auto pe care l-ai ales.

Este foarte important sa te asiguri de faptul ca inaltatorul pe care il alegi si sistemul sau de fixare este compatibil cu masina pe care o detii.

Cel mai bine ar fi sa alegi un inaltator reglabil care este mult mai protector cu spatele si cu capul copilului, in caz de soc lateral sau din spate. Este in acelasi timp si mult mai confortabil.

 

Inaltatorul auto ar trebui sa fie instalat foarte usor, ca o perna care trebuie sa fie atasata prin intermediul centurilor. Trebuie sa fie compatibil cu fixarea in trei puncte si cu asezarea copilului ca fata la sensul de mers.

Materialul este foarte important, acesta trebuind sa fie foarte rezistent in primul rand, confortabil si usor de curatat.

Inca nu esti convins de faptul ca ai nevoie si tu de cele mai bune inaltatoare auto? In primul rand, riscurile de ranire sau de compresiune ale centurii de siguranta sunt reduse in caz de soc puternic. Fara inaltator auto, centura de sigurnata ar trece la nivelul claviculei si al coapselor in partea de sus si ar crea repercursiuni importante la nivelul cervicalelor si viscerelor abdominale. Este deci cel mai bun accesoriu care te poate proteja de accidente.

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *