web analytics

Cele mai bune hote

Te-ai saturat de condens, de mirosurile neplacute si de vaporii de grasime de la tine din bucatarie? In acest caz, cele mai bune hote reprezinta solutia perfecta si destul de abordabila pentru a remedia aceasta problema.

Dar cele mai bun hote nu sunt doar un element indispensabil din orice bucatarie performanta, ci reprezinta in acelasi timp un element de decor aparte. Sunt din ce in ce mai design si reprezinta alegerea perfecta atunci cand vrei sa prepari cele mai delicioase mese intr-o ambianta sanatoasa si fara mirosuri.

Hotele ar trebui sa fie insa nu doar estetice, ci si eficiente. Care sunt criteriile de care sa tii cont atunci cand alegi cele mai bune hote?

Principiul de functionare. Hotele pot sa fie cu evacuarea aerului sau cu filtrarea aerului si cu recircularea sa. In alegerea celei mai bune hote va trebui deci sa tii cont de locuinta pe care o detii. Hota cu evacuare are o functionare mai simpla si mai eficienta si asigura evacuarea fumului sau a vaporilor in exterior. Deci este alegerea ideala daca stai la casa.

Iar daca locuiesti intr-un apartament, cel mai bine ar fi sa alegi o hota care va filtra aerul. Face insa destul de mult zgomot si trebuie sa i se schimbe din cand in cand fltrul.

Debitul de aer sau viteza de aspiratie reprezinta un alt criteriu la fel de important. Determina capacitatea hotei de a aspira vaporii si fumul timp de o ora. Viteza de aspiratie se refera si ea la capacitatea hotei de a reinnoi  cantitatea de aer aspirat intr-o ora.

Va trebui sa te uiti deci la viteza de aspiratie exprimata in m3/h. Cu cat este mai mare, cu puterea este mai optimizata.

Alege o hota care sa aiba mai multe viteze si cu o putere mai mare decat cea minima ce se recomanda. Capacitatea sa ar trebui sa fie macar de 10 ori mai mare decat volumul bucatariei.

Nivelul de zgomot este un factor important deoarece petrecem mult timp in jurul sau. Cu cat sunt mai silentioase, cu atat sunt mai bune si deci mai scumpe. Ideal ar fi ca nivelul de decibeli sa se afle in jur de 50-55.

Designul este un alt criteriu important. Aici intra modelele- incastrate, de tavan sau pe perete, culoarea materialelor folosite- inox, sticla, otel inoxidabil…

 

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *