web analytics

Cele mai bune aparate de aer conditionat

Inainte de achizitionarea unui aparat de aer conditionat trebuie sa cunosti cateva detalii cu privire la fiabilitate, randament sau costuri ascunse. Un aparat de aer conditionat se poate folosi pentru racire, dezumidifcare, incalzire in perioadele de toamna sau primavara.  Care sunt caracteristicile de care trebuie sa tii cont in achizitionarea sa ?

Un aparat de aer conditionat nu trebuie ales la intamplare. Ai optat deja pentru un aparat de aer conditionat fix insa inca nu esti sigur de ce criterii trebuie acesta sa indeplineasca. Primul criteriu de care trebuie sa tii cont este puterea acestuia. Puterea este cea care te va ajuta sa iti dai seama de capacitatea aparatului de a imbunatati in mod eficient temperatura din camera sau locuinta. Acest tip de aparat este in general extrem de puternic. Motivul este simplu, este nevoie de 100w pentru un metru patrat. Dupa care calculul se poate efectua rapid. Daca aerul conditionat are de racit o suprafata de 20 metri patrati atunci ai nevoie de un aparat de cel putin 2000W.

Functionalitati. Calitatea se regaseste in detalii. Cele mai bune produse propun functii si accesorii care fac ca acest aparat sa fie practic si indispensabil. Pe langa functia sa principala, aceea de a scadea temperatura ambientala, unele aparate de aer conditionat sunt dotate si cu functia de purificare a aerului sau de dezumidificare. Astfel, atmosfera devina mai placuta, ideala pentru persoanele care sufera de alergii sau de astm.

Cele mai bune aparate de aer conditionat sunt dotate cu o telecomanda pentru a putea fi manevrat de la distanta. Exista si aparate dotate cu un timer care permit reglarea duratei functionarii. Insa, aceste bonusuri au pretul lor. Cele mai scumpe dar si mai bune aparate de aer conditionat sunt cele avansate din punct de vedere tehnologic.

Pe langa puterea aparatului si diferitele functionalitati trebuie sa fii atent si la consum. In zilele toride, cand aparatul functiioneaza aproape non-stop un coonsum redus este binevenit. Un aparat de aer conditionat poate fi incadrat in clasa de eficienta energrtica de la A+++ la G. Evident, cel mai bun aparat este cel incadrat in clasa A+++.

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *