web analytics

Cel mai bun tocator de resturi vegetale si crengi

Cei care sunt pasionati de gradinarit stiu foarte bine ca muncile in gradina lasa in urma multe resturi vegetale si crengi, mai ales in perioada intretinerilor sezoniere. Dar exista o solutie la indemana ta pentru a rezolva aceasta problema- cel mai bun tocator de resturi vegetale si crengi.

Este vorba despre un instrument care permite reciclarea unor resturi vegetale si a crengilor, care dispune de un mecanism de taiere foarte performant, care toaca si curata la perfectie. Sistemul de tocare iti va permite astfel nu numai sa reduci in mod considerabil numarul de deseuri vegetale, ci si sa recliclezi resturile vegetale verzi si sa le transformi in compost de exemplu.

Atunci cand alegi cel mai bun tocator de resturi vegetale, exista cateva criterii de care sa tii cont, cel mai important fiind robustetea sa. Dar si dimensiunile sale, deoarece va trebui sa il depozitezi o buna parte din vreme.

Tipurile de tocatoare de resturi vegetale si crengi. Exista doua tipuri- tocatoarele pe carburant si cele care folosesc energia electrica. Dar cele pe benzina, datorita arderii interne, sunt semnificativ mai puternice decat cele pe energie electrica. Asta inseamna ca ofera mai multa polivalenta, o portabiltate avanasata si ca se pot folosi pe mai multe tipuri de resturi. Dar daca ai o gradina de dimensiuni limitate, tocatorul care foloseste energia electrica este cea mai buna alegere.

Care mai sunt criteriile de care sa tii cont?

  • Ai o multime de marci din care sa alegi deci ar trebui sa lasi deoparte modelele chinezesti care nu isi fac bine treaba si care au un pret mic.
  • nivelul sonor. Daca nu vrei ca vecinii sa se planga de un tocator de resturi vegetale si daca nu iti plac aparatele zgomotoase, nu alege un un tocator de resturi vegetale si crengi pe benzina, ci unul cu motor electric.
  • capacitatatea tocatorului va determina diametrul ramurilor care pot sa fie tratate de tocator.
  • O valoare situata in jurul cifrei 2000 W este suficienta daca toci resturi vegetale si crengi ocazional. Dar daca folosesti acest tip de dispozitiv mai des alege unul de 2500 W sau mai mare.
  • Motoarele electrice necesita mai putina intretinere decat cele pe carburant. Lamele vor trebui ascutite si inlocuite din cand in cand.
  • debitul de taiere de 80-100 de kg pe material este mai mult decat suficient pentru o suprafata mai limitata.

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *