web analytics

Cel mai bun pat pentru un somn linistit

Petrecem aproximativ un sfert din viata dormind iar calitatea somnului nostru are o influenta directa asupra moralului si sanatatii noastre globale. Ceea ce inseamna ca avem nevoie de cel mai bun pat pentru un somn linistit. Insa trebuie sa stii ca nu exista un pat ideal universal. Fiecare persoana este diferita, are nevoi diferite, ceea ce este potrivit pentru noi ar putea constitui un adevarat calvar pentru o alta persoana.

Daca patul se cumpara pentru un cuplu acesta trebuie sa fie dublu ceea ce va garanta mai mult spatiu si un confort maxim. Design clasic sau modern, in functie de decorul dormitorului, un pat dublu vine cu o nota de romantism.  Daca spatiul nu iti permite un pat dublu atunci alege un pat simplu, practic si functional care sa nu ocupe prea mult spatiu. Exista mai multe tipuri de paturi – pat tip divan, pat cu somiera, paturi pentru oaspeti, paturi ajustabile si paturi supraetajate, pentru copii in special. Tipul patului se va alege in functie de nevoile utilizatorului si de locul in care va fi utilizat.

Cadrul patului trebuie sa fie suficient de rezistent astfel incat sa fie capabil sa sustina salteaua, cutia cu arcuri, lenjeria si, nu in ultimul rand, pe utilizator. In functie de preferinte, utilizatorul poate alege un model mai deosebit, sculptat sau modele deosebite pentru a conferi personalitate dormitorului. Cadrul poate fi confectionat din materiale precum metal, fier sau lemn.

Dimensiunile. Marimea totala a patului depinde si de celelalte elemente ale sale. Nu exista masuri standard, acestea depind de locul de unde cumperi patul si de producator. Trebuie sa tii cont de faptul ca trebuie sa fie cu cel putin 10cm mai mare decat cea mai inalta persoana care se va aseza pe pat.

Rezistenta si durabilitate.  In alegerea celui mai bun pat trebuie sa tinem cont si de rezistenta acestuia. Oricat ar fi de frumos, daca nu este rezistent, nu am rezolvat nimic. Cele mai rezistente paturi sunt cele cu structura din lemn sau metalica dar si cele mai scumpe.

Confortul saltelei. Patul reprezinta o piesa de mobilier care trebuie sa ne asigure confortul. De aceea trebuie sa ne asiguram de faptul ca il dotam cu o saltea de calitate. Oricat de rezistent ar fi patul, trebuie sa il completam cu o saltea care sa ne ofere un somn de calitate, odihnitor.

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *