web analytics

Cel mai bun motocultor pentru gradinarit

Un motocultor este imperativ daca iti doresti sa ai un gazon frumos si sanatos. Sau o gradina frumoasa. Orice agricultor este constient de faptul ca pamantul se lucreaza in mod eficient daca ai la dispozitie unelte performante care sa te ajute sa efectuezi toate procedeele necesare. Pentru cei care au o suprafata mai mare de cultivat un motocultor este cea mai buna solutie.

Tipul, puterea aparatului si adancimea de lucru.  Daca vrei sa faci o afacere buna in ceea ce priveste motocultorul atunci primul nostru sfat este acela sa te orientezi si sa verifici tipul de motocultor, puterea aparatului si adancimea de lucru. Daca dispui de un teren mare, cel mai bine ar fi sa iti indrepti atentia spre un model pe benzina. In cazul in care trebuie sa te ocupi de un teren de marime medie, un model electric este mai mult decat perfect. In schimb, daca ai o gradina de mici dimensiuni un model manual pe baterie este ideal. Nu uita ca pretul unui motocultor depinde de sistemul sau de functionare.

In ceea ce priveste puterea aparatului, aceasta depinde in mare masura de nevoile tale insa trebuie sa stii ca in general aceasta este cuprinsa intre 750W si 2500W. Daca suprafata de lucrat este mica atunci ai nevoie de o gradina de dimensiuni medii. Daca suprafata de lucrat este mai extinsa atunci cel mai bun motocultor va avea o putere de minim 1000W. Trebuie sa stii ca, contrar ideilor preconcepute, un motocultor performant nu este neaparat zgomotos. In ceea ce priveste adancimea de lucru, acest lucru depinde iarasi de nevoile tale insa trebuie sa stii ca unele aparate pot ajunge pana la 30 de centimetri adancime.

Latimea frezelor. Fiecare motocultor in parte vine echipat cu un anumit numar de freze, acestea avand drept principala sarcina rascolirea solului pentru efectuarea diverselor procedee agricole. Exista motocultoare cu freze dispuse hexagonal pentru un randament sporit. Un motocultor bun ar trebui sa dispuna de o latime a frezelor de minim 100cm.

Motorizarea. In general, un motocultor este echipat cu motoare pe benzina a carei putere este cuprinsa intre 4-10 CP. Incetul cu incetul, motoarele in 2 timpi lasa locul motoarelor in 4 timpi, mai eficiente si mai performante.

Functii. Alege un motocultor la care pornirea se face usor si care este dotat cu functia de schimbare a directiei de rotire a frezelor. Comanda de oprire rapida a motorului este un plus.

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *