web analytics

Cel mai bun hidrofor – util in gradina

Nu toata lumea are acces la apa curenta. Drept urmare, exista in tara anumite zone sau zone situate la mai mare departare de localitati unde hidrofoarele reprezinta o necesitate,. Deoarece apa se regaseste de cele mai multe ori la inaltimi foarte mari ai putea avea nevoie de un hidrofor de adancime. Insa si pentru proprietarii de pisicina hidroforul este necesar pentru a avea o presiune mai mare a apei. Cum il poti alege pe cel mai bun ?

Tipul. Exista actualmente pe piata hidrofoare de suprafata si modele de adancime. Hidrofoarele de suprafata au sarcina de a extrage apa de la adancimi mai reduse, pana la maxim 7-8 metri. Acestea sunt putin mai avantajoase ca pret decat cele de adancime. In cazul hidrofoarelor de adancime trebuie sa stii ca sunt dotate cu pompe performante ce au rolul de a aduce apa de la adancimi mai mari de 8-9metri. Daca esti in cautarea celui mai bun hidrofor ejector trebuie doar sa cauti unul care poate pompa apa de la o adancime de aproximativ 30 de metri.

Presiunea. Presiunea, masurata in bari defineste forta pe care apa o are la refulare in functie de sectiunea tevii pompei. Numerosi sunt fabricantii care indica presiunea in mCE – metru coloana de apa. Retine faptul ca 1B = 1mCE. In mod normal, presiunea ideala in cazul unui hidrofor este situata intre 2,5-5 bar.

Debitul. Debitul corespunde cantitatii de apa – l sau m³ – pompate si respinse de catre pompa in unitati de timp. Cu cat este mai mare, cu atat mai bine.

Puterea. Este indicata in W si se poate deduce faptul ca, cu cat aceasta este mai ridicata, va creste si capacitatea hidroforului de a aduce apa de la inaltimi mai mari.

Pompa. In functie de metoda de aspirare, ai de ales intre o pompa submersibila sau o pompa de suprafata. Acestea se mai impart in functie de materialul din care sunt confectionate – din inox sau din fonta. Trebuie sa stii ca exista pe piata si hidrofoare cu pompe periferice.

Optiuni suplimentare.  Aici intra functia de oprire/pornire automata, utila in momentul in care nu mai exista apa in putul de alimentare.

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *