web analytics

Cel mai bun atomizor pentru stropire

Un atomizor reprezina un echipament care permite pulverizarea unor lichide sau solide pe pomi, vita de vie sau plantele din gradina. Acestea pot fi mecanice sau electrice. Este important sa ai in gospodarie aparatele necesare care sa te ajute sa ingrijesti pomii sau gradina iar atomizorul se numara printre utilajele moderne indispensabile unui gospodar. Cum il alegi pe cel mai bun?

Capacitatea rezervorului. Inainte de a alege un atomizor pentru stropire trebuie sa verifici capacitatea rezervorului. Capacitatea rezervorului determina in mare masura si eficienta aparatului. Daca terenul de stropit este de dimensiuni reduse atunci un atomizor de 10 litri este suficient. Daca suprafata de stropit este mai mare atunci ai nevoie de o capacitate de minim 20 de litri.

Autonomia bateriei. Bateria este un criteriu important in cazul unui aparat portabil. Determina autonomia dar si timpul de lucru. Autonomia medie este de cinci ore cu o baterie standard. Cele mai performante atomizoare pentru stropire vin cu o autonomie de 10 ore. Un atomizor pentru stropire trebuie sa fie puternic, sa fie rezistent la utilizari frecvente. Modelele electrice sunt dotate cu pompe puternice care ofera o proiectie pana la 10 metri. Aceasta proiectie variaza in functie de modelul ales.

Lungimea tevii. Un aparat confortabil ne usureaza munca, ne face sa fim mai eficienti. Pentru ca aparatul sa nu fie jenant in timpul transportului trebuie sa ai in vedere achizitionarea unui atomizor pentru stropire cu o teava mai lunga. Pentru o suprafata de 250 metri patrati lungimea medie este de 8 metri.

Performanta motor. Puterea motorului este si ea importanta in momentul in care cauti cel mai bun atomizor pentru stropire. Aceste aparate functioneaza pe baza de motoare termice. Puterea motorului este exprimata in CP. Cel mai bun atomizor pentru stropire va avea un motor de minim 2CP.

Optiunile de siguranta. La un astfel de aparat exista oricand riscul de supraincalzire. De aceea, atomizorul trebuie sa aiba componente corect izolate, sa fie dotat cu optiuni de reglare a vitezei. In plus, pentru mai multa siguranta, cel mai bun atomizor vine cu un sistem de prindere printr-un ham profesionist, cu bretele si chingi pentru piept.

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *