web analytics

Cel mai bun aparat de sudura

Fie ca esti un profesionist in domeniul sudurii, fie un amator caruia ii place sa munceasca pentru binele personal ar trebui sa alegi cel mai bun aparat de sudura cu cea mai mare grija. Aparatul de sudura este un produs care se alege cu atentie. In alegerea sa sunt mai multe criterii de care trebuie sa tii cont – puterea, rezistenta la utilizare intensiva si portabilitatea. Prezenta accesoriilor face aparatul mai polivalent si mai interesant.

Materialul de sudat. Poate fi fonta, aluminiu, otel inoxidabil, cupru, titaniu sau otel. In cazul in care vei lucra mai mult cu otel sau otel inoxidabil majoritatea aparatelor existente azi pe piata vor face fata fara probleme. Unul din cele mai dificile materiale de sudat este aluminiul deoarece la temperaturi inalte se deformeaza usor. Pentru aluminiu deci ai nevoie de un aparat TIG sau o versiune ce functioneaza pe curent alternativ.

Materialul electrodului suportat. Acesta poate fi permanent sau de adaos. In cazul unei suduri de mare finete trebuie sa alegi un aparat care foloseste electrolizii rutilici, acestea se descurca foarte bine cu curentul alternativ si continuu.  Electrozii bazici se vor folosi in cazul unei suduri conventionale. In cazul in care vrei sa sudezi tevi trebuie sa folosesti electrozi celulozici.

Randament. Randamentul se stabileste pe baza raportului dintre calitatea sudurii, energia consumata si pretul de achizitie al aparatului. Daca te intereseaza in special calitatea aparatului si indicatorii de performanta atunci te sfatuim sa optezi pentru unul cu invertor chiar daca pretul unui astfel de aparat este putin mai ridicat. Acesta garanteaza lucrul cu orice tip de electrod si are un consum scazut de energie.

Siguranta. Trebuie sa stii ca pana si un aparat de sudura din categoria celor profesionale si performante trebuie sa fie dotat cu protectie termostatica la subtensiune si supratensiune. Ceea ce inseamna ca cel mai bun aparat de sudura va fi dotat cu un mecanism de ventilatie fortata. Temperatura interioara va fi monitorizata permanent si, in cazul in care valoare optima este depasita se vor emite avertizari sonore sau vizuale. Exista aparate care afiseaza parametrii de lucru pe un ecran digital.

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *