web analytics

Cel mai bun aparat de aer conditionat portabil – GHID

Odata cu sosirea verii, cand temperaturile de afara incep sa creasca, un aparat de aer conditionat este binevenit. In cazul in care doresti racirea unei singure incaperi din casa atunci un aparat de aer conditionat portabil este cea mai buna alegere. Insa, inainte de a-l alege trebuie sa intelegi diferitele functionalitati ale acestuia pentru a-l alege pe cel mai bun, cel care corespunde nevoilor tale si ale familiei tale.

Inainte de toate, trebuie sa stii ca exista trei tipuri de aparate de aer conditionat portabil: aparate de aer conditionat monobloc, aparate mobile split (cu motor exterior) si aparat de aer conditionat portabil reversibil (cu functie de incalzire).

Puterea. Pueterea frigorifica exprimata in British Thermal Unit – BTU si in Watt determina puterea de racire a aparatului de aer conditionat, se refera la cantitatea de caldura disipata. Cu cat numarul este mai ridicat, cu atat aparatul va fi mai puternic. Daca incerci sa racesti o incapere cu un aparat de aer conditionat insfucient de puternic, nu vei fi multumit de aparat. Daca incaperea este mai mica de 25m², un model cu o putere de 2000W sau 7000BTU este suficient. Daca incaperea este mai mare aparatul trebuie sa aiba minim 3000W sau 10 000 BTU.

Rezistenta si fiabilitate. La fel ca si in numeroase alte domenii, aparatele de aparat conditionat de calitate superioara si care sunt intretinute in mod corespunzator, au o durata mai mare de viata si nu se strica atat de usor sau chiar deloc. Aparatul de aparat conditionat mobil reprezinta o investitie semnificativa, este important sa alegi unul bun, de calitate, care sa functioneze multi ani fara probleme.

Consum energetic. Cele mai econome aparate de aer conditionat mobile sunt cele din gama A+++. De notat este faptul ca modelele reversibile pot avea o eficienta energetica diferita.

Zgomot. Din nefericire, aparatele de aer conditionat nu sunt silentioase, emit un zgomot destul de mare. Trebuie sa gasesti un compromis bun intre putere si volum sonor care, in mod ideal, nu ar trebui sa depaseasca 50dB.

Functionalitati (dezumidificator, purificator al aerului). Contrar ideilor preconcepute, un astfel de aparat nu deterioreaza calitatea aerului, il purifica chiar. In plus, are si functia de dezumidificator. Unele aparate pot dezumidifica 1 litru pe ora in timp ce altele 4 pe ora, in functie de model.

Accesorii – telecomanda, termostat. Unele modele vin dotate cu telecomdanda care permit actionarea aparatului de la distanta. Termostatul poate fi manual sau electronic permitand reglarea temperaturii.

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *