web analytics

Cea mai buna pompa de apa – cum se alege

Vrei sa te informezi in mod corespunzator inainte de a alege o pompa de apa? Ai ajuns in locul potrivit. Acest ghid te va ajuta sa alegi cea mai buna pompa de apa.

Utilizarea unei pompe de apa este indispensabila in mai multe domenii. Pompa de apa este capabila sa aspire apa gratie rotorului motorului sau. Orice pompa de apa, indiferent de categorie, dispune in mod necesar de un motor care sa ii permita aspirarea apei si evacuarea sa din locul in care s-a acumulat, o pivnita de exemplu.

Debitul de apa. Debitul de apa este principala caracteristica de care trebuie sa tii cont in alegerea celei mai bune pompe de apa. Aceasta este asociata puterii motorului dar si diametrului tevii de refulare. O putere mai mare a motorului garanteaza un debit mai mare de apa dar si posibilitatea de a trage apa de la o adancime mai mare.

Carcasa. Carcasa unei pompe de apa este si ea importanta. Exista actualmente pe piata pompe de apa cu carcasa din inox, aluminiu sau fonta. Asigura-te de faptul ca pompa de apa aleasa este una rezistenta.

Nu uita sa verifici inaltimea maxima la care poate transporta apa pompa de apa pe care ai pus ochii. In general, o pompa de apa functioneaza pe baza de benzina. Drept urmare, trebuie sa verifici si consumul pe care il are pompa de apa respectiva. Insa, exista modele cu alimentare la retea.

Inaltimea de refulare a celei mai bune pompe de apa.  Cele mai bune pompe de apa permit o inaltime de refulare situata intre 15-60 de metri. In momentul in care ai in vedere achizitionarea celei mai bune pompe de apa trebuie sa cunosti inaltimea de refulare necesara pentru tine.

Adancimea de absorbtie. Trebuie sa tii cont si de adancimea de absorbtie in momentul alegerii celei mai bune pompe de apa. Exista pompe atat pentru apele nu foarte adanci cat si pentru apele mai adanci. In cazul primei variante cele mai bune sunt cele cu o adancime de absorbtie de 8-9 metri. In cazul apelor foarte adanci este necesara o pompa cu turbina care va putea functiona si la adancimi de peste 20 metri.

Tinand cont de aceste detalii ai ocazia de a alege cea mai buna pompa de apa.

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *