web analytics

Cea mai buna masina de tuns iarba si gazonul

Masina de tuns iarba si gazonul este un must pentru cei care vor sa isi intretina gradina sau gazonul din fata casei. Daca ai in vedere achizitionarea unui astfel de aparat trebuie sa tii cont de mai multe criterii asupra carora ne vom opri in cele ce urmeaza.

Utilizare. Trebuie sa tii cont de acest criteriu pentru a evita sa achizitionezi o masina de tuns iarba si gazonul incompatibila cu suprafata de tuns. Trebuie sa te informezi daca masina respectiva este prevazuta pentru a fi folosita pentru un teren plat sau doar pentru o suprafata limitata din gradina. Daca suprafata pe care vrei sa folosesti masina de tuns iarba este in panta atunci cel mai bine ar fi sa alegi una electrica, respectuoasa cu mediul incojurator si cu autopropulsie.

Latime de taiere.  Inainte de a opta pentru un model trebuie sa tii cont si de latimea de taiere. Acest criteriu este unul important deoarece constituie garantia economiei de timp in ceea ce priveste tunderea gazonului. Latimea de taiere se refera la marimea lamei de taiat a masinii de tuns. Aceasta latime de taiere variaza de la un model la altul, se situeaza intre 30-60cm. Aceasta latime se va alege in functie de suprafata de tuns.

Manevrabilitatea. Cea mai buna masina de tuns iarba si gazonul trebuie sa fie usor de folosit si manevrat. De aceea, trebuie sa cauti un aparat cu rotile mari care sa poate fi impins de tine cu usurinta in cazul in care terenul este mai denivelat. Manerul masinii este si el extrem de important. Trebuie sa ofere posibilitatea de a fi reglat pe inaltime si pentru ca masina sa poate fi folosita comod mai multa vreme.

Functii. Majoritatea masinilor de tuns iarba si gazonul de pe piata ofera trei functii si anume: iarba poate fi colectata intr-un recipient special, aruncata in lateral sau poate fi mulcita.

Nu uita faptul ca cea mai buna masina de tuns iarba si gazonul trebuie sa fie usor de pornit. Cine vrea sa se chinuie o jumatate de ora sa porneasca aparatul?

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *