web analytics

Cea mai buna drujba – cum se alege

In functie de frecventa de utilizare si de marimea lemnelor de taiat ai posibilitatea de a alege intr-o multitudine de modele. In ziua de azi, o drujba se poate achizitiona de orice gospodar, chiar si de catre cei cu venituri medii. Daca pana acum nu ai avut o drujba, la achizitia uneia trebuie sa tii cont de o serie de caracteristici asupra carora ne vom indrepta atentia in cele ce urmeaza.

Tipul drujbei : electrica, pe baterie sau pe benzina. Drujba electrica este capabila sa taie lemne cu un diametru de maxim 45 de centimetri maxim. Cablul ramane principalul sau handicap. Drept urmare, in momentul in care o folosesti trebuie sa te afli in apropiere de o priza iar uneori cablul poate fi jenant. Principalele sale avantaje sunt date de faptul ca este usoara, silentioasa si nu polueaza. Drujba pe benzina este ideala pentru muncile intensive. Lama sa este capabila sa taie trunchiurile arborilor cu un diametru maxim de 90 de centimetri. Dotata cu un motor pe benzina, acest tip de drujba nu este prevazuta cu un fir, unul din principalele sale avantaje. In plus, ofera posibilitatea de a regla puterea in functie de nevoi. Drujba pe baterie este mai usor de manevrat decat o drujba pe benzina si mai performanta decat o drujba electrica. Este usoara si silentioasa. Trebuie doar sa tii cont de autonomia bateriei sale.

Puterea motorului. Puterea motorului drujbei este un detaliu ce merita atentia ta. Puterea motorului este exprimata in W si este cuprinsa intre 600-6500W. Puterea motorului depinde de tipul drujbei, de cilindrul motorului, de greutatea aparatului, chiar si de lungimea lantului drujbei.

Ergonomia. Ergonomia drujbei este in egala masura un detaliu de care trebuie sa tii cont in achizitionarea sa. Invelisul manerului si forma acestuia sunt repere care te pot ajuta in acest sens. Pentru a evita alunecarea drujbei din maini trebuie sa alegi materiale anti-derapante. Greutatea sa este in egala masura determinanta. Cu cat drujba este mai usoara, cu atat este mai usor de manevrat. Nu ezita sa ii testezi echilibrul daca ai ocazia sa o cumperi din magazin.

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *