web analytics

Cea mai buna biblioteca pentru iubitori de carte

Cea mai buna biblioteca pentru iubitori de carte

Avand numeroase stiluri si formaturi care mai de care mai diferite, cea mai buna bliblioteca pentru iubitorii de carte poate sa fie pusa in jurul televizorului, printre pozele de familie sau sa acopere un perete al unei incaperei. Scopul sau principal este, bineinteles sa expuna comorile tale in materie de carti, dar si sa decoreze casa.

Care este insa cea mai buna alegere pe care ai putea sa o faci?

Bliblioteca de epoca, din lemn nobil, care creeaza o atmosfera minunata la tine in casa. Se potriveste de minune pentru expunerea cartilor cele mai frumoase, a unor carti mai vechi sau a unor carti de colectie.

Mobilierul tip biblioteca este cel mai des intalnit, deoarece este mai economic si are mai multe rafturi, uneori subdivizate in cuburi.

Biblioteca suspendata este cea mai adaptabila solutie deoarece se poate aseza in orice incapere din casa si se poate integra oricarui tip de decor.

Criterii de alegere ale celei mai bune biblioteci pentru iubitorii de carte.

Materialul. Lemnul este alegerea ideala, fie el  stejar masiv, fie el teck. Sau daca iti doresti o bliblioteca de epoca, poti alege pin sau fibre de lemn pentru alte modele. Poti alege si modele contemporane din metal, rezistente si design in acelasi timp, din plastic transparent, – solide si lejere sau din sticla, foarte estetice, dar foarte fragile in acelasi timp. Dar chiar daca modelele de biblioteci din plexiglas, metal sau sticla sunt din ce in ce in ce mai in voga, lemnul ramane un material ideal pentru bliblioteca.

Dimensiunile. Cate carti detii la tine in colectie? Cate dintre ele ai vrea sa expui? Ce inaltime au cele mai voluminoase opere? De cat spatiu dispui? Iata cele mai importante intrebari la care sa raspunzi inainte de a face o achizitie.

Optiunile. O bliblioteca poate sa fie dotata cu vitrine pentru a proteja operele de praf. Unele modele au roti, dar nu sunt atat de stabile ca si modelele clasice.

Orice ai alege, nu uita ca trebuie sa mizezi pe o armonie vizuala a cartilor. Este important sa alegi cartile pe care vrei sa le pui cel mai bine in valoare. Deci sa mizezi pe un model care sa ti se potriveasca cel mai bine nevoilor si stilului personal.

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *