web analytics

Cat de des trebuie sa spalam o lenjerie de pat

Cat de des trebuie sa spalam o lenjerie de pat?

Confortul tau ar trebui sa fie prioritatea ta numarul 1. Si intr-adevar, nimic nu se compara cu o lenjerie de pat plina de prospetime si placut parfumata pentru a te cufunda in cel mai odihnitor somn.

Fara sa devenim maniaci in ale curateniei sau obsesivi- compulsivi atunci cand vine vorba despre curatenie, trebuie sa fim atenti ca lenjeria de pat si prosoapele pe care le folosim sa fie mereu curate.

Lenjeria de pat imaculata sau lenjeria ta de matase nu trebuie sa se transforme intr-un cuib pentru bacterii sau acarieni si nu trebuie sa astepti ca mizeria sa fie mai mult decat evidenta pentru a o spala.

Bacterii, mizerie, ciuperci sau acarieni, toate acestea isi gasesc zilnic refugiul sub plapma ta si pot avea cele mai nocive efecte asupra starii de sanatate. Iar numerosi sunt cei care nu stiu ca odata ce se urca in pat au drept companie milioane de micro-orgnisme.

In timpul noptii, transpiratia si alte fluide corporale se depun pe pat, pe lenjeria de pat in special. Piele moarta, reziduuri de machiaj sau de produse cosmetice, mizerie adusa de maini sau de picioare, toate sunt amintirile unei zile care se incheie sub plapuma. Dar sunt si factorii ce pot duce la alergii sau chiar infectii in cazuri mai extreme.

Deci corpul uman pierde celule moarte zilnic iar lenjeria de pat se murdareste foarte repede, chiar daca noi avem mare grija de ea. Iar transpiratia nocturna poate sa afecteze salteaua pe termen lung. Si chiar daca lenjeria de pat nu pare murdara, aici se pot acumula o multime de bacterii si alte elemente nocive pentru sanatate.

Dar cat de des trebuie sa spalam o lenjerie de pat? In fiecare zi? O data pe luna sau o data la doua saptamani? Inainte de a raspunde tu la intrebarea cu privire la frecventa cu care ar trebui sa fie spalata lenjeria de pat, cu siguranta ca ai inteles ca tot felul de micro-organisme, bacterii si alte elemente nocive se pot acumula in lenjeria de pat. Si daca intelegi si importanta unei bune igiene, atunci trebuie sa speli cat mai des lenjeria de pat.

Lenjeria de pat ar trebui deci sa fie schimbata macar o data pe saptamana sau cel putin de de doua ori pe luna, dar opiniile sunt destul de diferite in functie de persoane si de obiceiuri.

Deci sa te odihnesti in cea mai curata lenjerie de pat, nu este doar o placere a simturilor. Inseamna confort, sanatate si igiena.

 

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *