web analytics

Aparate de aer conditionat

Aparate de aer conditionat

Aparatele de aer conditionat sunt din ce in ce mai prezente in locuintele noastre. Odata cu sosirea verii si a zilelor caniculare un aparat de aer conditionat este indispensabil, ne ajuta sa facem fata cu mai mare usurinta temperaturilor ridicate. Oricine isi doreste sa aiba la dispozitie un aparat pentru racirea aerului.

Exista in momentul actual pe piata o multime de modele de aparate de aer conditionat, la un pret accesibil oricarui buzunar. Pentru a lua o decizie cat mai inspirata in ceea ce priveste aparatul de aer conditionat am alcatuit o lista scurta cu cateva criterii de selectie de respectat.

Tipul aparatului de aer conditionat.  Ai la dispozitie patru tipuri principale – aparate de aer conditionat pe perete, de tavan, multisplituri sau aparate de aer conditionat portabile. Aparatele de aer conditionat pe perete sunt cele mai populare in locuinte datorita faptului ca se monteaza deosebit de usor, au preturi accesibile. Aparatul de tavan reprezinta o optiune mai putin costisitoare si eficiente. Aerul este suflat in mai multe unghiuri gratie unor palete incorporate pe patru laturi diferite reusind sa raceasca o incapere de doua ori mai eficient decat un aparat conventional. Aparatul de aer conditionat multisplit ofera un randament bun iar cele portabile reprezinta o solutie economica si confortabila.

Daca vrei sa racesti o suprafata cuprinsa intre 10-25 mp un aparat de aer conditionat de 9000 BTU este mai mult decat suficient. Daca suprafata nu depaseste 35mp atunci ai nevoie de minim 12 000 BTU.

Exista aparate de aer conditionat silentioase si mai putin silentioase. Nivelul de zgomot emis de un aparat de aer conditionat nu ar trebui sa depaseasca 60-65 dB.

Compresorul reprezinta cea mai importanta componenta a aparatului de aer conditionat. Acesta, la randul sau, este de trei tipuri – rotativ, cu spirala si cu piston. Calitatea compresorului este cea care determina capacitatea si durata de viata a aparatului. Ceea ce inseamna ca nu trebuie sa te multumesti cu modele ieftine. Ideal ar fi ca aparatul sa fie dotat cu un termostat reglabil, cu minim 2 trepte de viteza. In plus, filtrele trebuie sa fie usor de  curatat si accesat.

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *