web analytics

7 greseli pe care le comit parintii secolului al XXI-lea

7 greseli pe care le comit parintii secolului al XXI-lea

Majoritatea parintilor pun in aplicare acum cand sunt ei adulti, regulile sau tehnicile care au fost eficiente atunci cand au fost ei mici. Altii, in schimb, sunt mereu in cautare de sfaturi si se inspira din experienta celorlalti.

Dar un lucru ramane la fel. Parintii isi doresc doar ce e mai bun pentru copiii lor si isi doresc in acelasi timp foarte mult ca acestia sa isi dezvlauie intregul lor potential. Uneori insa, fara sa vrea, o iau pe cai gresite. Si cel mai adesea, obtin un afect invers.

Care sunt deci greselile de evitat?

Nu incerca sa traiesti prin intermediul copiilor tai. Este cea mai comuna greseala comisa de catre parinti. Nu este corect sa obligi un copil sa aleaga un parcurs pe care tu nu l-ai putut urma si sa vezi in ei o a doua sansa pentru tine.

Nu iti supraproteja copiii. Sa te ocupi de copii tai si sa te preocupi de viitorul lor este un lucru foarte bun. Dar daca ii vei supraproteja, nu au cum sa devina independenti si siguri pe ei.

Nu fa tu totul in locul lor. O alta greseala banala comisa destul de des de catre parinti. Lasa-ti copilul sa faca fata provocarilor si sa duca la bun sfarsit sarcinile din viata de zi cu zi. Niciodata nu ar trebui sa cada in grija ta.

Rolul de prieten nu este mai important decat cel de parinte. Prietenia este un lucru foarte important in relatia ta cu ingerasul tau. Dar. Asta nu trebuie sa te duca la o atitudine permisiva excesiva deoarece vrei sa obtii aprobarea lor.

Nu recurge in mod excesiv la santaj. In zilele noastre, este o greseala foarte des comisa de catre parinti. Daca esti cuminte, iti voi da ciocolata… sau daca iti faci temele iti voi cumpara ceva, etc. Oare tu nu ai apelat macar o data la aceste tertipuri? Chiar daca functioneaza, nu reprezinta cea mai buna strategie de educare.

Nu iti peterci timpul cu copiii tai. Stresul vietii de zi cu zi poate sa dauneze grav relatiilor familiale. Dar este esential sa acorzi mai mult timp copilului tau si sa fi mereu gata sa il ajuti sau sa fii prezent pentru el.

Nu te certa cu partenerul din cauza educatiei copilului. In mod evident, mama si tatal nu au cum sa aiba mereu aceeasi parere despre educatie. Dar disputele si neintelegerile pot sa aiba grave repercursiuni asupra dezvoltarii copilului. In cazul in care unul din parinti pedepeste si altul renunta la pedeapsa, copilul va fi dezorientat.

Ultima actualizare -

fashiondays.ro orange.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *